UBI az önellátó emberek számára

A San Franciscó-i bérlakás, a villany, az üzemanyag, az élelmiszer, a javítási munkákért felelős mesteremberek mind-mind könnyen fizethetők az UBI-ból. Szabaduljon meg az ilyen túlzott illúzióktól.

UBI az önellátó emberek számára
A San Franciscó-i bérlakás, a villany, az üzemanyag, az élelmiszer, a javítási munkákért felelős mesteremberek mind-mind könnyen fizethetők az UBI-ból. Szabaduljon meg az ilyen túlzott illúzióktól.

Az UBI nem azért van, hogy gazdagabbá tegye azt a milliomost, akinek sok bérlakással rendelkező háza van. Persze UBI-befogadóként, aki Bill Gates és Jeff Bezos is lesz, élhet egy drága városban, de akkor el kell fogadnia, hogy az UBI csak a bérleti díj egy részét fizeti.

Ha azonban csak vagy majdnem csak az UBI-ból kell megélnie, akkor jobb lakhatásra van szüksége. Helyesen olvasva, valójában azt mondja, hogy "jobb szállást". Ahhoz, hogy a rendszer összeomlása nélkül túléljük az összes elkövetkező változást, elengedhetetlen alapelv, hogy a változás veszteseiből győzteseket csináljunk.

  A munkahelyek megszűntek, egy család szinte kizárólag az UBI-ból él


Vajon a híres lótenyésztők összes alkalmazottja új munkát talált 100 évvel ezelőtt? A történelem ismétli önmagát.

In a land for energy area 20 km outside the expensive city a climate protection superiority house is acquired. It is assembled in the supplier's workshop and driven segment by segment to the building site. Due to the strict regulations for land for energy areas, the house now has 45 kW photovoltaic, 120 kWh electricity storage, 70 m² glass house with Vertical Gardening Aeroponic CO2 DAC and 88 m² living space. Financed with a state guaranteed land for energy credit. Thus 160,000 EUR are paid off over 30 years with 550 per month.

Év 2020 2030
Robert (1985) Teljes munkaidő 1500 UBI 300
Helga (1985) Részmunkaidő 800 UBI 300
Franz (2012) Gyermektámogatás 150 tanonc UBI 700
Laura (2016) Gyermektámogatás 150 UBI 300
Élő Bérlet 900 Hitelkamatláb 550
Szobahő melegvíz 150 Villany a házból
Víz, csatorna, szemét 100 100
Egyéb működési költségek 100 0
Üzemanyag az autóhoz 80 l Dízel 100 Villany a házból
Gépjárműadó-biztosítás 80 Elektromos autó 0 adó 30
Villamosenergia-vásárlás 300 kWh/hó 70 Villany a házból
Villamosenergia-értékesítés 0 1,600 kWh/hó 100
Élelmiszer-vásárlás 400 200
Élelmiszer-értékesítés 0 300
Jövedelem 2,600 2,000
Költségek 1,900 880
Rendelkezésre álló jövedelem 700 1,120


Annak ellenére, hogy az emberek nem albérletben élnek, hanem lakóingatlant szereznek, a kiadások kevesebb mint felére csökkentek. A kiadások csökkenése egyértelműen meghaladja a bevételkiesést. Talán Robert és Helga fontolóra veszik, hogy az első 10 évben lényegesen magasabb hitelkamatlábat fizetnek, hogy a ház nagy része ki legyen fizetve, amikor a gyerekek kiköltöznek.

UBI - Egyetemes alapjövedelem UBI - Egyetemes alapjövedelem
Az UBI egyre inkább szükségessé válik, de nem összeegyeztethető a jelenlegi rendszerrel. Az UBI-kompatibilis társadalom alapjainak megteremtése.


Senkinek sem kell félnie a nagy változásoktól. Senkinek sem kell félnie a nagy változásoktól.
Azok, akik féltik a létezésüket, hevesen ellenezni fognak minden változást. Ezért olyan rendszert kell kialakítanunk, ahol a változás minden vesztese nyertes lesz.


A gazdaság versenyképességének megőrzése A gazdaság versenyképességének megőrzése
Ha a lakhatási, élelmiszer- és energiaköltségek nagyon magasak, még a rendkívül magas bérek is aligha elegendőek a megélhetéshez. A gazdasági hanyatlás ördögi köre.


          UBI az önellátó emberek számára: A San Franciscó-i bérlakás, a villany, az üzemanyag, az élelmiszer, a javítási munkákért felelős mesteremberek mind-mind könnyen fizethetők az UBI-ból. Szabaduljon meg az ilyen túlzott illúzióktól. https://ubi.pege.org/self-sufficient-hu/